Őrjöngő Farkas 2010.01.23. 12:08

ÚGY HIÁNYZIK A HIDEGHÁBORÚ

Mostanában, mióta az emberiség jómódúbb fele nem tud mit csinálni jódolgában, mindig aggódó szeretettel figyelem a megélhetésükért küzdő médiamunkásokat, akik kénytelenek szarból várat építeni, és híreket, témákat, botrányokat kreálni a semmiből. Mélységesen tisztelem az ügyességüket, mert ebben a nehéz helyzetben is megoldják, hogy emberek milliárdjait vezessék az orruknál fogva. Pedig mióta az áldott hidegháború befejeződött, az égvilágon semmi sem történt a bolygón, ami említésre méltó volna, és ezek a derék, fogcsikorgatóan kreatív emberek megoldották, hogy mi ezt észre se vegyük.

Kénytelen vagyok azonban rámutatni, hogy minden rendben van a világban.

Min is aggódunk mostanában mi, civilizált népek, európaiak, észak-amerikaiak, japánok, ausztrálok? Hogy ki oltatta be magát influenza ellen. Hogy mit mondtak egyes pártok. Hogy ötven éven belül vajon emelkedik-e egy fél fokot a bolygó átlaghőmérséklete. Hogy száz éven belül problémát okoz-e a tengerszint emelkedése. Hogy egyes celebek milyen buták, de milyen sokat keresnek. Hogy a felelőtlenül felvett marha nagy hiteleinket hogyan fogjuk törleszteni. Hogy a földgolyó másik felén kik hogyan szenvednek. Hogy kipusztulnak-e olyan állatfajok, amelyeket sosem láttunk élőben, és nem látnánk akkor sem, ha nem pusztulnának ki.

Már bocsánatot kérek, ezek komor dolgok, de teljességgel jelentéktelenek ahhoz képest, hogy húsz évvel ezelőttig mi mindentől kellett félniük az embereknek. Régen az átlagember azon aggódott, hogy tíz percen belül szétharapja-e a fejét egy őslény. Hogy agyonszúrják-e egy dárdával holnap. Hogy megerőszakolja-e ötven faggyúszagú zsoldos. Hogy elgázosítja, bezárja, éhenhalasztja, agyonvereti, kibelezteti, vagy ami még rosszabb, unalmas gyűléseken hosszas tapsolásra kényszeríti-e egy fasiszta/nacionalista/kommunista/vagy csak szimplán őrült diktátor. Hogy a következő pillanatban eltűnik-e az egész világ egy csapat esztétikus gombafelhőben.

Az emberi butaságot és a médiaszakemberek elszánt ügyességét dícséri, hogy ma az emberek nagy része valami komor, válságos, zavaros világba képzeli magát. Hogy a fiatalok ilyen hülyék, az nem újdonság, mert a fiatalok,minden korszakban hülyék voltak. De hogy az öregek is bekajálják mindezt, az muris. Jaj-jaj, régen nem voltak ekkora viharok, ilyen nagy korrupció, nem voltak ennyire erkölcstelenek az emberek, és nem öltött ilyen méreteket a környezetszennyezés. És mindezt olyan emberek mondják, akiket minden irányból szétlőttek vagy deportáltak az országunkban randalírozó gonosz birodalmak, aztán meg egész nap szívhatták a teljes gőzzel termelő szocialista üzemek porát-füstjét, egymást kellett feljelentgetniük, nem játszhattak számítógépen, csak fehérkenyeret és párizsit ehettek... Ha bármi kreatívat mondtak, akkor szürke öltönyös férfiak börtönbe csukták őket, és minden egyes órájukat egy atomháború fenyegetésében kellett leélniük.

Hát tényleg, ma sokkal rosszabb, hogy a híradó csak a zivatarokról és influenzaoltásokról beszél, meg arról, mi lenne, ha egy terrorista biológiai fegyvert vetne be ellenünk, vagy ha elözönlenének minket a délről felfele menekülő éhező afrikaiak, vagy ha emelkedne fél métert a tenger szintje tőlünk soksok kilométerre. Mindezek távoli és lényegtelen eshetőségek: a civilizáció történetében sosem volt még ilyen biztonságos és színes életünk.

A modern technikának köszönhetően persze percek alatt találhatunk magunknak valami aggódnivalót: megnézhetjük, hogy hogyan ölt meg sok embert a földrengés tízezer kilométerre, hogy Kínában egyes kisemlősöket élve nyúznak meg a bőrükért, vagy hogy Afrikában sokan éheznek és betegek. Való igaz, csakhogy olyan sose lesz, hogy hatmilliárd emberből pár millió ne szenvedjen éppen. Ennyi erővel folyamatosan fekete ruhát hordhatnánk és sírhatnánk. Na de régen tényleg egy szebb világban éltünk? Ugyan már. Az emberek mindig is hullottak, mint a legyek, kövek estek a fejükre, járványoktól hányták ki a belüket, összevagdosták egymást kezdetleges eszközökkel, vagy vizekbe fulladtak, esetleg életidegen vallási kérdésekben vitatkozva égették-szurkálták-fojtogatták egymást (a média már akkor is ügyesen kreált problémákat a semmiből). Kínában régebben az kisemlősökön kívül az embereket is élve megnyúzták, ha nem a megfelelő oldalon választották el a hajukat, vagy hangosan köhintettek, Afrika pedig a szenvedés földje volt, mióta világ a világ: pár száz éve, amikor még kevesebben voltak, és nyugodtan, háborítatlanul bulizhattak volna a dzsungelben, unalmukban egymást fogdosták össze rabszolgának, aztán kivitték a  foglyokat a tengerpartra az ott napozóágyon heverésző arab és európai kereskedőknek pár üveggyöngyért és piros pólóért cserébe.

Nagyon is el vagyunk kényeztetve manapság, hölgyeim és uraim. Nézzék meg a "tényfeltáró" felnőttmeséket a tévében esténként. Torzszülött kisgyerekek, féllábú bácsik, becsapott nyugdíjasok, hírnévért-pénzért kurválkodó iskolázatlan csajok. Marha nagy újság, hét ilyen még sose volt ám a történelemben. Ugyan már. Sehol egy gombafelhő, egy tankhadoszlop, egy nemzetközi válság. Eseménytelen, heverésző évtizedek ezek.

Hogy rengeteg nemzetközi válság van most is? Elnézést, de az, hogy az amerikaiak mindenféle átlátszó ürüggyel, megint leigáznak egy halom benszülöttet, akik történetesen egy olajmezőn laknak, vagy hogy egy isten háta mögötti trópusi helyen összeverekszik a tömeg, vagy hogy szexuálisan frusztrált, szakállas fiatalemberek bombát kötöznek magukra, vagy hogy a nyugati világ most három évig valamivel kisebb aranyfolyót ömlesztett magára, mint máskor, az nem válság.

Ne nézzetek hiradót!!!!!!! Ne keresgéljétek csipszestállal az öletekben a halált és a szenvedést, az idővel úgyis rátok talál. Addig viszont szeretkezhettek, elmehettek futni a Margitszigetre, pizzát rendelhettek, lövöldözhettek a haverokkal a számítógépen - vagy berúghattok és nézhettek egy kis pornót.

Címkék:afrika atom időjárás történelem pornó válság tank globális felmelegedés diktatúra influenza hidegháború 16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orjongo.blog.hu/api/trackback/id/tr251694758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokkaczuka 2010.01.23. 18:51:15

Háát... a világ akár heroikus módon is lehetne fos (lásd a megőrülő férj kesergését az Egy tenyér ha csattan c. Anthony Burgess-remekműben), nem is igazán az a gond, hogy fos, hiszen ez alapállapotja nekije, kell is, hogy az legyen (VI. Pál: "Isten azért engedi az árnyékot, hogy a fény érvényesülhessen", azért nem árt a napos oldalon lenni, avagy: ügyelni arra, hogy a fasznak a jó végén legyünk). A mostani baj az a világgal, hogy valami elképesztően pitlák, primnitív módon fos. És ez talán valóban újdonság. És mindent elönt a fos. 1975-ben nyilvánvaló volt, melyik a jó oldal és melyik a rossz. Ma akárhová nyúlsz szinte, ragadsz és büdös leszel.

JanCsi 2010.01.24. 15:10:21

Én mindenkinek, aki fulladozik ettől a sok fostól ami a Híradóban, médiában és egyáltalán körülöttünk van azt javaslom legyen GYED-es anyuka/apuka! Garantáltan nem ér el a fos (a hatás erőteljesebb az első fél évben és első gyereknél), azaz dehogy... elér a fos, de nem úgy :)

Nem kell a világ dolgairól értesülnöd, egyrészt mert Híradó alatt vacsoráztatsz és fürdetsz, másrészt ha ki is mész az utcára, a nagybetűs ValóVilágba úgyis csak azt az óriásplakátot látod, amin a Pampers Megapack virít akciós árával, meg hogy a Baloghék kislánya már járássegítő nélkül lépked a flaszteron.
:))

mokkaczuka 2010.01.24. 19:47:28

@JanCsi: Ugyan nem vagyok gyeses apuka, de van egy háromévesünk. Sokban igaz, amit mondasz, viszont én nem azért hagytam abba a híradónézést, mert a gyerek miatt nem lehetett, hanem mert úgy fölbaszott az ideg, hogy felment a vérnyomásom, és arra nálam vigyázni kell.

Pamperst nem szabad venni, szemtelenül drága, Babylove forever. Ráadásul minél jobb a pelenka, annál később lesz a gyerek szobatiszta, úgyhogy nem érdemes.

Hzsozsó 2010.01.24. 21:10:37

CSatlakozom a Babylove fan clubhoz, multipackban már annyit spórolsz vele, hogy nyugodtan vehetsz mellé egy halom heinekent és híradó nézés közben azt iszogatva talán könnyebben elviseled, hogy Győzikét már megen csak kirabolták, hogy mentené meg valaki a rablók lelkét. És a zsiráf is fasza az elején (mármint a babylove-on), mert ugye Győzike az zebra, ha esetleg valaki nem lenne tájékozott az ügyben.

JanCsi 2010.01.24. 22:05:31

@Hzsozsó+@mokkaczuka: : A Pampers óriásplakátot mindig megnézem, de használni mi is a DM-es Babylove pelust használjuk már régóta. A Pampers jóval drágább és a csajunknál kétszer volt baleset, mindkétszer Pampersszel, úgyhogy többet nem kísérletezünk. Babylove forever - azaz ameddig szobatiszta nem lesz.
TIPP: mi mindig kiváltjuk a 150 pontos kuponfüzetet, így ráadásul még 15%-kal olcsóbban vesszük a Babylove pelust ( így darabja 40 forint )
Bocs, Örjöngő, kicsit félrevittük a témádat :DDD

Le Marquis 2010.01.24. 22:38:37

"So do all who live to see such times, but that is not for them to decide. All to have to decide is what to do with the time that is given to us."

Őrjöngő Farkas 2010.01.25. 01:18:26

Hát baszódjak meg, miről írjak, hogy ne a Babylove jusson az eszetekbe?
Terhesség elején álló feleség: "Csak elhatározás kérdése, engem nem fog megváltoztatni a gyerek."
Verdun falaihoz küldött német katona, 1917: "Á, nem hiszem, hogy holnap nagy zűr lenne. Miért lőnének le pont engem...?"
Ha meghalok, és valami romantikusat vésnek a sírkövemmre, JanCsi majd éjjel odalopakszik, és vésővel átírja, "Nivea popsitörlő 2990-" -re.

Őrjöngő Farkas 2010.01.25. 01:19:50

@Le Marquis: Gandalf utolsó szavai valójában ezek voltak: "Nehogy Pamperst vegyetek, bolondok"

mokkaczuka 2010.01.25. 09:22:55

@JanCsi: Én is kartonban veszem, de azért a 40 forintos ár is elég húzós, kiszámoltam, hogy a gyerek pelenkájára ezer üveg minőségi sör ment el három év alatt. Úgyhogy a legfőbb ideje a szobatisztaságnak. Remélem, a következő lány lesz, és már kétévesen szobatiszta. Bezzeg anno! Nekem az előző házasságomból van két fiam, hát ők már felnőttek, de az elsőnél, 1984-es évjárat, még újdonság volt a finn papírpelenka, meg rohadt drága is, gyakorlatilag csak akkor használtuk, ha vendégségbe mentünk. Viszont elég hamar lejött a textilről, mert az csípte a bőrét, meg ha apuka trehányul hajtogatta (néhány pohár után), akkor kellemetlen volt a viselése stb. :) szóval néha az olcsó megoldások a jók... :)

JanCsi 2010.01.25. 09:50:50

@Őrjöngő Farkas: :-DDDD Tehetek én róla, hogy csupa ráérő Kispapa olvassa blogod?!

Szerintem tegyél fel a blogodra egy babás sablont ehelyett a fekete helyett :DDDD

P.S. Popsitörlőben a Neogranormon a rulez, ráadásul mifelénk egy itteni patikában - fene tudja hogyan - 300 ft/csomag!

Na jó, elhúzok a Gyes-kommentjeimmel :D

Fish, GoldFish 2010.01.25. 10:32:06

No Farkas, ha eddig nem, a kommentek után biztosan... ! :)))
Szerintem is inkább "make love, ..." :)

mokkaczuka 2010.01.25. 10:41:57

@JanCsi: A Neogranormon rablás, Spar seggtörlőt már 250-ért kapni. :)

Őrjöngő Farkas 2010.01.26. 15:58:43

Gyűlöllek bennetekeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet!

mokkaczuka 2010.01.27. 10:14:33

@Őrjöngő Farkas: Hajósinas milyet használ?

A legjobb valójában a Huggies, annak tényleg abszolút segg alakja van, de a legveszedelmesebb is, mert ha azt haszálod, az tényleg olyan kellemes, hogy legkorábban iskolába menet hajlandó letenni. Pénz az ablakban. Én azt javallom mindenkinek, amíg pici, legyen babylove, de ahogyan jön a bilizés, úgy cseréljék egyre gyengébb minőségre, pl. CBA-pelenkára, de annál vigyázni kell és mindig el kell tenni a blokkot, mert én már jártam úgy, hogy az egész csomag selejt volt.

:)

Fish, GoldFish 2010.01.28. 08:42:12

Hát Farkas, asszem sose fogsz a szaros-pelenka.blog.hu -ból újra rendeset csinálni! :)
süti beállítások módosítása