Őrjöngő Farkas 2009.11.28. 11:14

DE HÁT MÉR ÍR EZ ILYENEKET...

Hosszadalmas, valósidejű (realtime) emlékirataim kissé okafogyottá váltak, mivelhogy mindenki (kb3fő), aki olvassa, egészen mást olvas ki belőlük, mint amit én kommunikálni kívántam. Két okból kezdtem el blogot írni: Az egyik az, hogy kíméletlenül darabokra szedjem magamat, és a darabokat a szenvedélyes őszinteség kénsavában letisztítva valami újat és gyönyörűt rakjak össze belőlük, a másik pedig az, hogy megmutassam, az élet viharai közepette is cinikus mosollyal helytálló faszagyerek vagyok. Ehelyett állítólag itt valaki önsajnálattól eltelve nyafog, és negatívkodik.

Ráadásul csúnya dolog tőle, hogy olyan viharos a lelke, amikor gyermekkora és neveltetése a szüleinek köszönhetően tökéletes volt (a szüleim), sohasem kellett megküzdenie semmiért, minden az ölébe hullott (egy barátom), nincs az életében olyasmi, amin stresszelni lehetne (egy másik barátom), az életben tök konfliktuskerülő és nyámnyila bölcsész, aki nem is férfias (egy harmadik barátom), és mindez bizony rossz fényt vet rá, hogy mindeközben ilyeneket ír, bár én nem olvastam, de csak azért, mert nem akarom felbaszni magam rajta (egy kedves lányismerősöm).

Torz tükörben mutatom tehát magamat, és olyan tollakkal ékeskedem, amik nekem nincsenek is, és olyan érzelmeket villogtatok, melyeket egy magamfajta nem érezhet.

Ha mindenki így gondolja, akkor viszont biztosan így is van. Figyelnem kell erre.

De mégis: akkor sem tudtok meggyőzni, hogy a lelketek mélyén ti nem szűköltök és kételkedtek, és nem őriztek valahol mélyen sötét, vad gondolatokat minden áldott nap. Talán sokaknál a felnőttség, a kulturáltság, a mindennapi élet fátylai mögé rejthető mindez. Sokszor nekem is sikerül: de amikor ide írok, nem látom értelmét. Ide azért jövök, mert egy hosszú, küzdelmes utazás keretében, évek alatt el akarok jutni önmagamig, és ez a küzdelem nem tűr finomkodást. Ha egyszer valami mocskosat érzek, azt nem tagadhatom le, csak mert nem illik. Azzal meghamisítanám a képet. Persze nagy a kontraszt azok számára, akik személyesen ismernek, hiszen elég jólnevelt pasas vagyok, az a „ready to please and to be pleased” típus, aki nem szívesen keveredik konfliktusba, és szeretné, ha kedvelnéd. De épp ezért kell ez az írás, hogy miközben hatékonyan működöm a mindennapokban, ne felejtsem el azt a meglehetősen egyedi, gyerekes szörnyeteget, aki mélyen eltemetve vagyok. Végül is, undi vagy sem, ez a rész a legvalódibb és legkülönlegesebb bennem.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orjongo.blog.hu/api/trackback/id/tr51558231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dcsab 2009.11.29. 15:32:25

"Ide azért jövök, mert egy hosszú, küzdelmes utazás keretében, évek alatt el akarok jutni önmagamig,"

NA ez az, ha nem találtad meg 5 éves korodig, akkor nem fogod. Férfiember lélek-, és személyiségfejlődése 5. életévébenbefejeződik, utánna meg lehet kapálózni.
Olyan ez,mint az orvos, ha az ajtóban nem tudja, hogy a belépőnek mi a baja, a büdös életben nem jön rá. Kivéve persze House MD-t.

Ezért picsogásossak ezek az izék, Persze, ha elküldenéd forgatókönyvként 10 évados női sorozat jönne ki belőle. De kérlek ne tedd, mert akkor nem nézhetünk Sci-fit, mert ezt kell nézni.

Őrjöngő Farkas 2009.11.29. 22:47:35

@Dcsab: No és a holtig tanuló jó papok, és a harcművészmesterek, akik élethosszat gyakorolják, hogy kell a bal fülcimpájukkal elnyisszantani egy derékvastagságú bambuszt? Ők se hagyták abba a tökéletesség hajhászását 5 évesen... Én bizakodom, és el tudom képzelni, hogy 87 évesen eljutok oda, hogy egy nap akár több percig is kialakult jellemnek tekintsem magam.
Persze elég volna, ha csak mennék utánad, és figyelnélek, tudom...

Dcsab 2009.11.30. 12:09:08

De ők már 5 évesen tudták, hgy élethivatásuk a show-business, és bambusztörésből fognak megélni, Las Vegasban. Nem azt mondtam, hogy már öt évesen tudja az ember, hogy mikor volt a Kadesi csata, vagy hogy hívták annak az amerikai őrvezetőnek a feleségét, aki harmadikként szállt partra az UTAH beachen. Összekevered az önmegtalálást a tanulással.
Ma jött be egy 79 éves néni, vastag szemüveggel, bottal, alig bírt menni, hogy jelentkezzen az internet tanfolyamra. Szóval nem azt írtam, amire gondoltál. :)

JanCsi 2009.11.30. 21:47:23

@Dcsab: elnézést, hogy marhára OFF vagyok, miközben Ti az élet nagy dolgairól elmélkedtek, de hol van ilyen nettanfolyam??? Jóapámnak keresnék ugyanis pont ilyet...

Dcsab 2009.12.01. 12:13:14

Újbudán, ha itt lakik, és elmúlt 60 éves.

JanCsi 2009.12.01. 20:36:52

@Dcsab: kaphat esetleg egy kis protekciót??? Újbudai lakos, de csak 54 éves... :-((((

Dcsab 2009.12.02. 08:40:08

Hát, nem én döntök, központi nyilvántartás, és ilyesmi. A résztvevőke meg (nagy a túljelentkezés) sorsolják. Szóval sok helyen kellene belenyúlni a rendszerbe....

Őrjöngő Farkas 2009.12.02. 13:35:43

@Dcsab: Drága Dcsab: magamat még nem találtam meg, de téged igen... Adj egy puszikát!

JanCsi 2009.12.02. 21:52:51

@Dcsab: jaaaa, hogy ez olyan sanszos akkor mint egy lottó ötös?! :-DDDD Azért köszi az infót .

Watford 2009.12.03. 14:56:38

Szerintem a lélek és a személyiség folyamatosan változik és nagy adag szerencse, no meg persze kellő akarat kell ahhoz, hogy ez általunk vélt irányba változzon.

Rengeteg olyan ok van, amiért igenis érdemes ezért harcolni és küzdeni.
süti beállítások módosítása